Login

Nytt billing system

Äntligen börjar bitarna falla på plats och vi börjar på ordning på vårt nya billing system efter 1 år av totalt kaos i avseendet billing. Det system som vi kört från och med januari 2010 heter e-conomics och är ett komplett bokföringssystem online, smart tyckte vi speciellt eftersom systemet även hade API stöd så vi skulle kunna koppla det samma med samtliga andra system såsom kontrollpaneler för webhotellet, domänhanteringen etc. Tyvärr visade det sig efter att tag att systemet är ganska tungt och segt vilket har gjort administrationen tagit otroligt mycket mer tid och kraft än den ska.

Nu till det positiva!
Efter lite snack med våre revisorer så har vi nu beslutat att helt skrota e-conomics och vi lägger ut hela bokföringen till en byrå, istället kommer vi köra ett  billingsystem utvecklat just för hostingbranchen. Detta blir en kundportal med support, billing och kontrollpanel i ett. Alltså ett login även om du ska betala fakturan eller in och konfiguera kontot i kontrollpanelen. Perfekt alltså !

Vi arbetar just nu för fullt med att få in alla befintliga kunder i nya kundportalen och räknar med att det ska vara klart i månadsskiftet mars / april. Förhoppningsvis kan vi börja fakturera från detta från och med första april och det är inget skämt :)

 

Om skribenten