Login

Vad är ett domännamn egentligen

Man kan idag säga att ditt domännamn är din identitet på Internet. Idag måste man i princip ha ett domännamn för att kunna marknadsföra eller kommunicera din existens på Internet. Den används oftast som en del i webbadressen (URL), , till din webbplats eller som domändelen i din epostadress . I Aitos fall är domännamnen aitos.se.

Idag har nästan alla företag sitt eget domännamn som man äger rätten till och betalar av liten årlig avgift för ägarrätten.

Olika länder har olika regler för hur ett domännamn får se ut och vem som får äga det. I Sverige har vi ett ganska öppet regelverk kring domännamn med toppdomänen .se, alltså domännamn som slutar med .se som står för svenska domännamn. I kort så kan vem som helst registrera nästan vilken namn som helst med vissa undantag.
Detta för det ännu viktigare för företag att ”låsa” sitt domännamn och registrera produktnamn under egna domännamn annars finns en risk att någon annan gör det.

Hos oss kan du söka och registrera flera olika typer av landsadressen ( toppdomäner ) tex .se .com .co.uk .de .it .dk med flera.

Klicka här för att söka och registrera domännamn

Om skribenten