Login
Vad är webbhotell?

Vad är webbhotell?

Låt oss säga att du vill bygga ett hus. Det spelar ingen roll om det är stort eller litet, spelar ingen roll om på toppen av en kulle eller med havsutsikt. Det kommer att bli ditt hem, din drömställe. Och du behöver en besiktningsman för att få dina drömmar att bli sanna.

Låt oss nu säga att du har en verksamhet. Det spelar ingen roll om det är stort eller litet, spelar ingen roll om det är ett företag eller din favorithobby. Du vill vara på webben, antingen bara att berätta för folk ”Hej, kolla på mig, jag är på nätet”, eller starta en e-handelswebbplats och fokusera på framgång. Och du behöver fortfarande en besiktningsman för att få dina drömmar att bli sanna.

Webbhotell är en tjänst som gör att du kan lägga upp en webbplats på Internet. Det tillhandahålls av ett företag som har tillgång till teknik och tjänster som behövs för att webbplatsen ska kunna ses på Internet.

Du kanske har kompetens att bygga din egen hemsida: eller hur man väljer ett bra domännamn, hur man projektleder webbutvecklare eller till och med hur man hanterar HTML- och CSS-markeringar för att skapa en snygg webbsida. Men ändå, om du den tekniska kompetens som krävs för mjukvaran på en webbserver, kommer du inte att få bandbredd och stabilitet som krävs för att driva en kommersiell webbplats.

Ett webbhotell kommer att vägleda dig vid skapande och underhåll av din webbplats, ta dig i handen som en bra besiktningsman skulle göra när du bygger ett hus.

Om skribenten