Login
Tips – konvertera statisk hemsida till dynamisk

Tips – konvertera statisk hemsida till dynamisk

Att konvertera en gammal statiskt html site till något mera modernt kan vara extremt tidskrävande, speciellt om det finns många undersidor med bilder och texter som man vill behålla. Det kan vara så att sidan finns väl indexerad hos google och man är rädd att ändra för mycket med risken att tappa google ranking.Tillvägagångssätten att konvertera en statisk sida är många och jag tänkte lista några här nedan.

  1. Website downloader
    Steg ett är att säkra informationen på den befintliga sidan. Finns FTP access så kan man alltid ladda ned filerna men det finns flera vektyg som kan hjälpa dig en del på vägen. Website downloader är en av dom. Med detta verktyg kan du ladda ner hela sidan, inklusive bilder och sedan är det bara att klippa och klistra in i den nya publiceringsverktyget.
  2. Html to wordpress converter
    Detta kan vara ett alternativ för den lite mera avancerade användaren. Det finns flera verktyg för att konvertera en statisk html sida till wordpress. Samtliga kräver iallafall grundläggande kunskaper om såväl html som wordpress.
  3. Website import
    Det enklaste alternativet är website import, ett helt nytt verktyg som konverterar alla typer av hemsidor till sitebuilder. Detta är ett mycket enkelt och kraftfullt publiceringsverktyg som passar såväl nybörjade som mera avancerade användare.

Om skribenten